Natuurlijk, het krijgen van aangepaste verf banen voor auto's was niet altijd de eenvoud het is vandaag. Vroeger was het een vervelende aangelegenheid. Je moest de lak bijwerken, iemand betalen om de afwerking te doen – en dat kostte veel tijd.

Als je terugdenkt aan toen blanke lak voor auto's voor het eerst op de automarkt werd geïntroduceerd, krijg je het gevoel dat het rond de tijdbuizen was. Je schijnt het gewoon niet goed te kunnen krijgen. Het zou een zaterdagochtend nachtmerrie zijn om deze ingekapselde lakken van je te laten afnemen.

Het schilderwerk naar een eersteklas spuiterij brengen is echter niet altijd goedkoop. U zult de vakmensen moeten betalen, vaak servicemedewerkers die goed opgeleid zijn in het aanbrengen, schuren en afwerken.

Gelukkig hebben de moderne elektronische spuitpistolen die in de spuitcabines van Sav-A-Mile worden gebruikt, geen spuitwerk nodig. Ze zorgen voor een afwerking van goede kwaliteit en produceren minder uitstoot. In de Sav-A-Mile wissel- en spuitcabines is het uiteindelijke uitgeharde lakwerk klaar voor de tweede, derde en vierde laag. Dit betekent dat u meer werk kunt verzetten op een dag en/of middag, omdat u er meer tijd voor heeft. Het is niet moeilijk. De sleutel tot een echt goede afwerking is om de auto eerst grondig te schuren.

Normaal gesproken zou u de carrosserie drie of vier keer moeten schuren. Maar met het Sav-A-Mile systeem schuurt u alleen de allerbovenste laag – de lak. Zolang u de grondlaag schuurt, is het moeilijk om de auto niet te lakken!

Voordat u begint, laten we het eerst even over uw lak hebben. Wat betekent auto voor u? Is het een hobby voor u? Een aspect van je leven waar je veel tijd aan besteedt? Een aspect van je hart waar je altijd van bent blijven houden?

Als u een beetje op mij lijkt, geniet u van het proces van het spuiten van uw auto en het gevoel van opwinding tijdens de afwerking. Het is leuk om een fatsoenlijke afwerking te krijgen, maar het voelt als een echte prestatie wanneer je klaar bent en opgepoetst.

Als je je afvraagt wat auto voor jou betekent, heb ik goed nieuws voor je! Voor velen is hun auto een kunstwerk en een uitdrukking van hun persoonlijkheid en/of hun levensstijl.

In de huidige markt kunt u verf banen beschikbaar voor auto's, vrachtwagens, boten, motorfietsen, bussen, bestelwagens, campers en zelfs vliegtuigen te vinden. Veel van de hedendaagse schilders zijn met behulp van vliegtuigen verf als een textuur idee voor voertuigen. Het is een subtiel effect dat maakt een satijnen afwerking lijken ongelooflijk glad en metallic. Vliegtuig produceert een subtiele tint blauw of wit en is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren.

Een andere populaire stijl van verf is metallic verf en dit is vooral populair voor limousines, Rolls-Royces en particuliere Bentleys. Het is een handige manier om een auto een uniek gevoel van stijl te geven. Omdat het spuitwerk wordt uitgevoerd in een enigszins beperkte oplage zullen ze er niet lang zijn, tenzij je er naar op zoek bent. Hoe dan ook, exclusieve paint jobs kunnen vaak vrij duur zijn, dus geduld is een must! Als u denkt aan het creëren van een jet-setting imago, dan is een jet-setting auto de manier om te gaan.

In beide gevallen wordt de auto eerst gewassen, schoongemaakt, in de was gezet en daarna geschuurd. De auto wordt dan behandeld met express of wax en vervolgens uitgespoeld. Voor auto's kan een eenvoudige wasbeurt met water en zeep voldoende zijn om de lak op zijn mooist te laten uitkomen en te beschermen. Voor vrachtwagens kan een eenvoudige reiniging met een borstel en zeepwater alles zijn wat nodig is.

Nadat de auto's zijn gepolijst en bijna droog zijn, worden ze onderworpen aan een extra proces dat bekend staat als clear-coating. Deze wordt aangebracht voordat de verf zelfs maar nat is. Het is een beschermende coating die ervoor zorgt dat er een beschermlaag over de auto ligt zodat hij niet uitdroogt en barst. Blanke lak is verkrijgbaar in een formule op was- of waterbasis.

Wanneer de blanke lak is aangebracht, wordt de auto gepolijst om hem helderder te maken en een beschermende laag te geven. Daarna wordt hij in de was gezet en verzegeld. Als u meer wilt weten over de afwerking van een auto, dan moet u misschien eens kijken of u dit proces zelf kunt ondergaan. Het is betaalbaar, snel en gemakkelijk en zal uw auto veranderen in een opvallend kunstwerk!